Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Öppet hus 17 juni 2008

- Vi vet att orter som har bra kommunikationer med omvärlden också har goda förutsättningar för ett dynamiskt näringsliv vilket i sin tur främjar alla som väljer att leva och bo i kommunen. Vi ser på statistiken att antalet resande på linjen Torsby/Hagfors-Arlanda ökar. Det är jätteroligt att så många besökare kom hit i dag och att intresset är så stort för flygplatsen och våra aktörer, säger Thomas Stjerndorff, VD Torsby Flygplats.

1958 togs för det första spadtaget vid det som i dag är Torsby Flygplats. Det firades med med Öppet Hus, aktiviteter och sevärdheter. Flygplatsen besöktes av cirka 700 personer i alla åldrar. Solsken, trivsam bluegrass- och countrymusik och lättlunch i hangaren varvat med tipspromenad och tal av bland annat Anders G. Högmark - ordförande i Svenska Regionala Flygplatsförbundet, Gerd Levin-Nygren - VD Note Torsby, Torbjörn Överåsen - näringslivschef Grue kommun i Norge och Torsbys kommunalråd Håkan Laack.

Tillsammans med våra aktörer visade vi upp de olika verksamheter och farkoster som mer eller mindre ofta förekommer på Torsby Flygplats, de medverkande aktörerna var: NextJet Wermlandsflyg, PS Aviation, Torsby Flygklubb, Förarutveckling AB, Nissan Driving Academy, Räddningstjänsten, Polisen, Landstinget och sist men inte minst Svenska Försvaret i Såtenäs som gjorde ett antal överflygningar med en robust Hercules-C130.

Så där ja... blommor och björkar är på plats. Foto: Åsa Gertling.
Det lokala bandet Lonesome Mountaineers underhöll från Torsby Flygplats lastbil. Foto: Ulrika Andersson.
Näringslivsbolaget Torsby Utveckling AB, TUAB, ställde ut i vänthallen. Foto: Åsa Gertling.
Torsby Flygklubb visade upp ett av sina flygplan. Foto: Ulrika Andersson.
Svenska Försvaret flög över Torsby Flygplats med en Hercules-C130. Foto: Ulrika Andersson.
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.