Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Torsbyföretag växer i Nordamerika

Ronny Jonsson arbetar på Vestres försäljningsavdelning i Torsby. Här kommer han åter till Torsby flygplats efter ett kundbesök någonstans i världen. Foto: Ulrika Andersson.

Ronny Jonsson arbetar på Vestres försäljningsavdelning i Torsby. Här kommer han åter till Torsby flygplats efter ett kundbesök någonstans i världen. Foto: Ulrika Andersson.

Vestre AS är ett av många företag i Torsby med omnejd som nyttjar linjeflyget mellan Torsby och Arlanda regelbundet. Deras slutdestination varierar beroende på uppdrag och var deras kunder eller samarbetspartners befinner sig, både nationellt och internationellt. Allt mer ofta styr de kosan till Manhattan i New York, där de nyligen har etablerat ett nytt kontor för att möta det växande intresset för deras produkter.

Vestre AS är ett norskt familjeägt bolag som tillverkar designade utomhusmöbler för städer, parker och offentliga rum. I Torsby har Vestre en försäljnings- och produktionsenhet där cirka 35 personer arbetar, de flesta från bygden och närområdet.

Stor efterfrågan
Vestres produkter består endast av skandinaviska stål- och träråvaror, det tillsammans med form- och designarbetet är en anledning till att företaget växer och efterfrågan ökar, enligt Ronny Jonsson som arbetar på försäljningavdelningen i Torsby. Ronny är från Fensbol, strax norr om Torsby. Han startade sin karriär i företaget som svetsare och montör för drygt 14 år sedan.

-Vi använder linjeflyget flitigt och jag törs säga att det kommer att bli fler resor framöver eftersom vår verksamhet växer och antalet uppdrag ökar. Linjeflyget här är oerhört viktigt för oss då vi snabbt kan erbjuda oss att finnas på plats hos våra kunder och att vi på ett smidigt sätt kan hjälpa dem att besöka oss. Att kunna flyga till och från Torsby spar värdefull tid för oss lokala företag och våra kunder, säger Ronny Jonsson som numer arbetar på försäljningsavdelningen i Torsby.

-Att vår huvudsakliga produktion ligger i Torsby är en klar fördel för oss eftersom Stjerneskolans Industritekniska program utbildar inom den bransch vi efterfrågar, på så vis kommer vi tidigt i processen i kontakt med framtida medarbetare, fortsätter Ronny.

Levererar möbler till över 20 delstater i Nordamerika
En uppmärksammad möbelleverans gjordes till New York och Times Square under 2017. Time Square Alliance blev mycket nöjda med produkterna vilket resulterade i ytterligare beställningar.

-Möbelleveranserna till Time Square blev startskottet till att Nordamerika nu är vår snabbast växande exportmarknad med leveranser till över 20 delstater i nuläget. För att hantera det växande intresset för våra produkter har vi etablerat ett kontor på Manhattan med för närvarande två stycken nya medarbetare, säger Ronny stolt och ser ljust på framtiden.Publicerad: 2019-08-14 @ 12.49 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.