Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Torsbyflyget blir kvar

Nu är det klart. Flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda blir kvar. Det beskedet lämnade infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd i riksdagen idag, tisdagen den 17 december.

Trafikverket får i sitt regleringsbrev i uppdrag att upphandla flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda.

Oerhört glad
– Jag är oerhört glad att vi fick den här julklappen. Vi har tillsammans med Region Värmland kämpat hårt för att bevara flyglinjen och det är kul att vi har lyckats tillsammans. Jag vill framhålla att Jan-Evert Rådhström gjort en fantastisk insats för att bevara flyglinjen, som vi vet betyder så mycket för vårt näringsliv i regionen, säger Thomas Stjerndorff, kommunchef och Torsby Flygplats VD.

Fantastiska nyheter
– Det är fantastiska nyheter att flyglinjen blir kvar. Vi vet hur viktigt flyget är för många av våra lokala företag, säger Anna Öhgren Boden, VD Torsby utveckling AB.

Viktigt för Värmland att flygplatserna blir kvar
– Att de samlade krafterna i form av Region Värmland, Torsby- och Hagfors kommuner, styrelsen för Handelskammaren och näringslivet har jobbat mot ett gemensamt mål har varit viktigt för att behålla flygtrafiken Hagfors-Torsby. Dagens besked är mycket glädjande för Värmland i allmänhet och för det värmländska näringslivet i synnerhet, säger Jan-Evert Rådhström, riksdagsledamot (M) i Riksdagens trafikutskott, i ett pressmeddelande tidigare idag.

Läs/lyssna på SR.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs artikel i NWT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs artikel i VF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad: 2013-12-17 @ 15.17 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.