Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Om asfalten behandlas förlängs rullbanans hållbarhet

Asfalten på landningsbanan är nyspolad

Flygplatschef Henrik Johansson berättar hur underhållet - den så kallade förseglingen av asfalten på landningsbanan går till. Foto: Ulrika Andersson.

Landningsbanan på Torsby Flygplats är i behov av en ny beläggning, en så kallad försegling, som förlänger rullbanans livslängd.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har ställt sig bakom Torsby Flygplats förfrågan om extra investeringspengar till att underhålla landningsbanan/rullbanan på Torsby Flygplats. Underhållet handlar om att försegla asfalten på banan.

- Man bör försegla asfalten på rullbanan var femte år för att förlänga dess livslängd säger Torsby Flygplats chef Henrik Johansson, han fortsätter,
- Man lägger på ett bindemedel på rullbanan för att bibehålla asfalten i toppskick. I år är det fem år sedan hela ytan nyasfalterades. Arbetet tar cirka två dagar att utföra och kommer i så fall att ske någon gång under linjetrafikens sommaruppehåll 5 juli - 13 augusti 2010.

Om kommunstyrelsen ställer sig bakom arbetsutskottets förslag går frågan vidare till fullmäktige för slutligt ställningstagande.

Publicerad: 2010-06-02 @ 11.57 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.