Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Linjeflygets och flygplatsens viktiga roll i samhället

Från vänster Eric Lindblad, Fastighetsbyrån i Torsby, Arne Tommy Nyberget, Peter Bergström och Malin Jonsson, de tre sistnämnda arbetar på Räddningstjänsten i Torsby kommun. Foto: Ulrika Andersson.

Det var Räddningstjänsten i Torsby, Hagfors och Sunne och Fastighetsbyrån i Torsby som fyllde flygplanets alla 19 säten mot Arlanda en vanlig onsdagsmorgon i slutet av september, och hem igen på kvällen dagen därpå. Drygt halva passagerarstyrkan flög från Torsby och resten från Hagfors.

Så smidigt att ta sig till introduktionsutbildningen

Eric Lindblad från Torsby har arbetat heltid som innesäljare på Fastighetsbyrån i Torsby sedan april i år, och innan dess har han både praktiserat och sommarjobbat i företaget. Han stortrivs och satsar på att bli mäklare så småningom. Han har precis kommit hem från en obligatorisk tvådagars introduktionsutbildning i Stockholm tillsammans med cirka 40 andra nyanställda från hela landet.

– Det var första gången jag flög med Torsbyflyget och det var ju hur smidigt som helst. Det är kanonbra att det går så snabbt att ta sig till och från Arlanda och Stockholm, fågelvägen måste vara den absolut smidigaste och snabbaste vägen! Sen det är ju bara att följa skyltarna till Arlanda Expresståget för att ta sig in till Stockholm. Och förresten, om man inte vet exakt vart man ska gå när man landat är det ju bara att fråga någon, det är ju fullt med folk på Arlanda. Vi på Fastighetsbyrån har ytterligare några utbildningsresor planerade nu under hösten, då kommer vi också att ta flyget, det ser jag fram emot, säger Eric Lindblad, Fastighetsbyrån i Torsby.


Flygplatsen har en nyckelroll för räddningstjänsten

Räddningstjänsten i Torsby, Hagfors och Sunne var med på samma rutt som Eric, men de åkte vidare från Arlanda till Skadeplatskonferensen i Uppsala, som arrangeras varje år av Brandskyddsföreningen, Föreningen Sveriges Brandbefäl och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Konferensen riktar sig till landets alla räddningstjänster och handlar om arbetet på en skadeplats. Konferensen innehåller allt från föreläsningar om krissituationer och nationella resurser till förevisningar av material och metoder, andra specifika ämnen var trafikolyckor och brand i bilbatterier.

– Flyget gör det enklare för oss att delta på nationellt viktiga möten där vi behöver vara med och påverka och ta till oss ny kunskap och Skadekonferensen är ett bra tillfälle för oss brandmän i Torsby, tillsammans kollegorna i Sunne och Hagfors och övriga landet, att kunna dela erfarenheter och blicka in i framtiden. Det är väldigt viktigt att kommuner och räddningstjänster förbereder sig på kommande situationer som kan uppstå i sina respektive närområden, säger Peter Bergström, räddningschef i Torsby och Sunne kommuner.

– Torsby flygplats är dessutom mycket betydelsefull ur ett räddningsperspektiv, till exempel är flygplatsen en viktig resurs vid skogsbränder sommartid. Vid bränderna runt Sveg år 2018 hade Torsby flygplats en nyckelroll för allt brandflyg och helikoptrar. Om vi skulle drabbas av ett liknande scenario i Värmland behöver vi en flygplats som kan hantera de flygande resurserna, fortsätter Peter Bergström, räddningschef i Torsby och Sunne kommuner.


Boka din flygresa på: www.amapola.nu Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-10-12 @ 15.14 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.