Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Jonair Affärsflyg AB ny operatör på flyglinjen fr o m hösten 2023

Torsby Flygplats, mars 2023. Foto Martin Berglund.

För två veckor sedan meddelade Trafikverket i ett pressmeddelande att den norrländska operatören Jonair Affärsflyg AB vann upphandlingen för nästa avtalsperiod, oktober 2023 – oktober 2027, och kommer då att trafikera linjen Torsby-Hagfors-Arlanda.

Den nuvarande operatören Amapola Flyg AB fortsätter att trafikera linjen tillsammans med sin underleverantör AIS från Holland, fram tills operatörsbytet sker till hösten.

Ur Trafikverkets pressmeddelande
”Upphandlad flygtrafik bidrar till tillgänglighet i hela landet. Trafikverket har nu tilldelat kontrakt avseende flygtrafik på tolv inrikeslinjer för perioden 2023–2027. Uppdraget från regeringen avser att verka för en grundläggande tillgänglighet och vid behov avtala om kollektivtrafik där det inte är kommersiellt lönsamt.” Klicka här för att läsa Trafikverkets pressmeddelande i sin helhet. Länk till annan webbplats.

Ur artikel på flygtorget.se
"Trafikverket har nu tilldelat kontrakten för flygtrafik på tolv inrikeslinjer för perioden 2023–2027. Hur man löser problemet med ”tillgänglighetsbrist” är nu löst och svaret är – flyg." Klicka här för att läsa artikeln på flygtorget.se i sin helhet. Länk till annan webbplats.


Res snabbt och smidigt mellan Torsby och Arlanda med linjeflyget. Gratis parkering precis invid Torsby flygplats. Från 695 kr enkel resa.

Boka din flygresa hos flygbolaget Amapola Länk till annan webbplats.
Tel: 0770 790 700
E-post:callcenter@amapola.nu

Publicerad: 2023-03-16 @ 15.08 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.