Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Fortsatt linjetrafik för Torsbyflyget

Tummen upp för Torsbyflyget! Från vänster: Sture Lindqvist AFIS, Leif Dedorsson verkstadsansvarig, Henrik Johannsson flygplatschef, Anna Öhgren Bodén VD på TUAB, Thomas Stjerndorff VD Torsby Flygplats och Torsby kommunchef. Foto: Ulrika Andersson.

Trafikverket avslutade i förmiddags upphandlingen avseende flyglinjen Torsby - Hagfors - Arlanda. Upphandlingen gäller trafiken för de kommande fyra åren, alltså fram till och med hösten 2015. Flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda kommer att fortsätta i samma omfattning som i dag. Det blir Avies Sverige AB som trafikerar linjen fr o m november 2011.

- Det här är ett efterlängtat och skönt besked. Vi vet hur viktigt Torsbyflyget är för näringslivet i vår region och jag är glad att vi har lyckats att medvetandegöra beslutsfattarna om det. Jag vill rikta ett stort tack till Region Värmland för länets stöd och ett särskilt tack till riksdagspolitikern Jan-Evert Rådhström som stöttat oss under hela processen. Nu när Trafikverket har gett oss förtroendet att driva flygtrafiken i fyra år till är det viktigt att näringslivet använder flyglinjen i ännu större utstäckning än i dag, säger Thomas Stjerndorff, VD Torsby Flygplats tillika Torsby kommunchef.

Torsby kommun befinner sig i en expansiv fas när det gäller både företagande och besöksnäring. Investeringstakten i Torsby kommun är den näst högsta i Värmland bland kommunerna och majoriteten av de som använder Torsbyflyget är näringsidkare.

- För både små och stora företag är Torsbyflyget nödvändig för att nå kunder och leverantörer som finns både i Stockholmsområdet och ute i Europa. Jag vet att det är många lokala företagare som är mycket lättade i och med detta positiva besked, säger Anna Öhgren Bodén, VD och näringslivsutvecklare på Torsbys näringslivsbolag TUAB, Torsby Utveckling AB.

Lyssna/se intervju med Torsby Flygplats VD, Thomas Stjerndorff, på SVT.play Länk till annan webbplats.

Läs artikel i NWT Länk till annan webbplats.

Läs artikel i VF Länk till annan webbplats.

Läs/lyssna på artikel på sr.se Länk till annan webbplats.

Läs artikel i webfinanser.com Länk till annan webbplats.

Läs Trafikverkets pressmeddelande Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2011-06-10 @ 15.14 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.